دهکده خانوادگی خلیلی

دهکده خانوادگی خلیلی

دهکده خانوادگی خلیلی

دهکده خانوادگی خلیلی

دهکده خانوادگی خلیلی (رتبه سوم گروه مسکونی مسابقه معمار ۱۳۸۸)

دهکده خانوادگی خلیلی مجموعه­ ای است مسکونی واقع در ساحل شرقی دریای کاسپین.
این دهکده از ۵ ساختمان مرتبط به هم شامل یک فضای عمومی و چهار فضای خصوصی تشکیل شده است.
نکات قابل توجه در طراحی مجموعه عبارتند از:

  • ارتباط ساختمان ها از طریق راهرو­هایی بالاتر از سطح زمین
  • نشاندن ساختمان­های دهکده در زمینی با عرض کم و با رعایت مسائلی چون چرخش مطلوب هوا در تمامی فضا­ها (سیرکولاسیون مناسب )
  • بهره گیری از دید دریا از هر گوشه مجموعه
  • تفکیک باغ به دو فضای اندرونی و بیرونی
  • حس وحدت بین کل پنج بنا
  • استفاده از توپوگرافی طبیعی زمین
  • حفظ گونه های گیاهی خاص موجود در کل مجموعه

طراحی این مجموعه توسط مهندسان سهراب رفعت و نسرین فقیه انجام گرفته است.

ایده اولیه ساخت دهکده خانوادگی خلیلی

ایده اولیه، ساخت چهار ویلای مجزا  برای اعضای یک خانواده و یک فضای عمومی کنار ساحل برای گردهمایی  آنها در کنار هم بوده است.
بدین ترتیب این بناها در قالب یک مجموعه به هم پیوسته طراحی شد.
این ساختمان ها در عین پیوسته بودن و یکپارچگی ، هرکدام با توجه به ساکنان از روابط فضایی و عملکردی خاص خود پیروی میکنند و دارای پارکینگ و ورودی اختصاصی خود هستند.
متریال ها و رنگ های دیوارها و فرم ها نیز در عین داشتن هارمونی  از جز به کل و از کل به جز وحدت را در کل مجموعه تداعی می کنند.

نکات مهم و اولیه طراحی دهکده خانوادگی خلیلی

اول اینکه دهکده باید طوری طراحی شود که علاوه بر کلیتی واحد و ترکیبی یگانه، تک تک ویلاها بر اساس خواسته و نیازهای کاربر، طراحی شود.
این امر باعث به وجود آمدن فضاهایی بر اساس روحیات و عملکردهای متفاوت  می شود .
دوم حفظ پوشش گیاهی سایت از جمله درختان کهنسال بوده است.
نکته سوم در رابطه با توپوگرافی سایت می باشد.
این سایت در واقع دارای دو اختلاف سطح اساسی می باشد، که اولویت در نگهداری این توپوگرافی بود.
بدین منظور با یک استراتژی طراحی ، مسیری برای ورود خودرو مطرح گردید.
خودرو در این مسیر با رفتن به سطح تراز پایین تر و عبور از زیر ویلاها و دسترسی به ویلاهای اطراف پس از گذراندن یک رینگ به درب اصلی دهکده می رسد.
نکته قابل توجه این است که مسیر در هیچ نقطه ای به بن بست ختم نمیشود.


طریقه ی هم نشینی ویلاها در تراز پایین با ویلا های تراز بالا مستلزم داشتن نوعی ترکیب و کمپوزوسیون بوده است .
در مورد استخر کنار نشیمن باید گفته شود که ضمن داشتن عملکرد خود، برای روشنی و انعکاس نور و مناظر بیرونی به داخل می باشد.
دیوار های داخلی و خارجی در امتداد شمال و جنوب فضا، شفاف و برای دیدن همزمان دریا و جنگل و کوران طبیعی هوا در نظر گرفته شده اند .
نکته ای که بنا به خواست کارفرما در طراحی به آن توجه شده است در رابطه با تفکیک زمین در دو تراز بالا و پایین می باشد.
بدین صورت ۳ ویلا در تراز بالایی زمین و ۲ ویلا در زمین تراز پایین تر قرار گیرد.
این کار، هیچ لطمه ای به کارکرد مستقل آنها نزد .

 

تلفن: ۸- ۸۸۱۰۱۳۵۶- ۰۲۱

 

memaritv

لطفاً عضو سایت بشوید تا از آپلود جدیدترین ویدئو ها مطلع گردید.

معماریTv – اولین تلویزیون اینترنتی معماری

تلویزیون معماری 

    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    دیدگاه ها بسته شده است